Liisa Ahopalo

Värimeditaatio

sky-957877_1920.jpg

Värit ovat eri taajuuksilla värähtelevää energiaa ja vaikuttavat meihin huomaamattamme jatkuvasti - olemmehan värien ympäröiminä sekä sisätiloissa että ulkona. Värien avulla voit myös hoitaa itseäsi, ja yksi ihana keino siihen on värimeditaatio.  

 

- Istuudu rauhalliseen paikkaan, jossa voit olla mukavassa asennossa.
- Taustalla kuuluvat luonnon äänet tai rauhallinen musiikki auttavat pysähtymään tähän hetkeen.
- Sulje silmäsi ja hengitä pari kertaa nenän kautta syvään sisään ja puhalla kevyesti huulten raosta ulos, jotta pääset kehoosi kiinni. Keskitä kaikki ajatuksesi hengitykseen ja tunne miten se liikkuu kehossa; miten pallea nousee ja laskee...
- Jos ympäriltäsi kuuluu ääniä, anna niiden vain tulla ja mennä, älä jää niihin kiinni. Samoin, jos mieleesi nousee ajatuksia, anna niidenkin vain lipua ohitse; älä yritä estää niitä, älä myöskään jää niihin kiinni.  
- Keskitä ajatuksesi ja energiasi vain siihen miten hengityksesi liikkuu kehossa, kunnes mielesi ja kehosi alkavat rauhoittua. 

- Kuvittele sitten pääsi yläpuolelle ihana pehmeä poutapilvi. Anna sille mielessäsi väri - se joka nousee ensimmäisenä mieleesi tai se, jota tunnet tarvitsevasi juuri nyt. 

- Anna pilven leijua hiljaa yllesi. 

- Tunne miten pilven pehmeä usva kietoo sinut sisäänsä. Kuvittele väri pehmeänä ja utuisena tähtisateena ympärillesi.

- Tunne värillisen usvan laskeutuvan ihollesi ja imeytyvän jokaisen sisään hengityksen mukana ihosi läpi, täyttäen vähitellen koko kehosi.  

- Annan värin virrata kehossasi muutaman minuutin ajan tai niin kauan kuin tunnet tarvitsevasi värin voimaa. Annan värin voiman imeytyä itseesi, tunne miten solut täyttyvät sillä.. 

- Anna lopuksi ihohuokosten avautua niin, että usva pääsee vapautumaan kehostasi ja vie mennessään kaiken vanhan ja raskaan energian, jota se on kehostasi kerännyt. Kiitä usvaa ja anna tuulen sitten viedä se mennessään.  

- Ala hiljalleen palailla nykyhetkeen. Hengitä syvään sisään ja puhalla voimakkaasti ulos, heiluttele varpaitasi ja sormiasi, tunne olevasi taas kehossasi, ja avaa silmäsi voimistuneena ja virkeänä.