Liisa Ahopalo

Punainen

rose-1250074_1280.jpg

Punaisen energeettinen vaikutusalue

Juurichakra


Punaisen fyysinen vaikutusalue

Luut, jalat, lantio, selkäranka. Veri. Immuniteetti. 


Punaisen pääteemat

Maadoittuminen, elämän materiaalinen ja arkinen puoli. Fyysinen energia, elinvoima. Vahvuus ja rohkeus, johtaminen. Kyky toimia ja saattaa asioita päätökseen. Eteenpäin menemisen draivi ja palava intohimo asioihin. Seikkailunhalu. Temperamentti ja värikkyys. Terve suhde omaan kehoon ja seksuaalisuuteen, ei häpeä omaa kehoa eikä seksuaalisuutta.   
 

Punaisen vahvistava voima

Antaa perustuksen. Auttaa juurtumaan (esim. adoption yhteydessä), olemaan omassa itsessä, olemaan turvassa. Antaa oikeuden elää omaa elämää ja mennä elämässä eteenpäin. Vetää maan pinnalle silloin, kun energia on liian leijuvaa. Antaa energiaa ja tekemisen meininkiä silloin, kun on vaikea päästä alkuun eikä saada asioita tehdyksi. Antaa voimaa sairauksista toipumiseen, buustaa burn-outissa ja väsymyksessä. 
 

Liian vähän punaista

Rohkeuden puute. Arka, syrjäänvetäytyvä. Arkielämä rempallaan, ei jaksa pitää asioita kunnossa. Suhde omaan kehoon ja seksuaalisuuteen huono. Piittaamaton kehon hyvinvoinnista, syö mitä sattuu, ei liiku. Heikot tai kipeät jalat energian puutteen vuoksi. 


Liikaa punaista

Materialisti. Realisti, ei henkiyhteyttä. Yliaktiivisuus, kiihkeys. Aggressiot purkautuvat äkisti ja rajusti. Mustasukkaisuus. Oma keho ja seksuaalisuus ylikorostuneet. Jalat tuntuvat raskailta jalkoihin pakkautuneen energian vuoksi.  


Vältä punaista jos..

Punaista on hyvä välttää, jos on hyvin voimakas, ärtyvä, aggressiivinen tai räiskyvä luonne. Vältä myös korkeassa verenpaineessa. 
 

P.S.

Vihreä rauhoittaa liian punaisen vaikutusta.