Liisa Ahopalo

Maadoitusmeditaatio

feet-1659412_1920.jpg

Jotta tuntisit olosi turvalliseksi ja vakaaksi arjen kiireissä, on hyvä muistaa "pitää jalat tukevasti maassa". Maadoittamalla itsesi vahvistat perusenergiasi vapaata virtausta ja voimaa, ja sitä kautta tuot rauhaa sekä fyysiseen että henkiseen oloosi. Hyvä keino tähän on maadoitusmeditaatio.  

 

- Istuudu rauhalliseen paikkaan, jossa voit olla mukavassa asennossa. Taustalla kuuluvat luonnon äänet tai rauhallinen musiikki auttavat pysähtymään tähän hetkeen.
Istu siten, että tunnet jalkasi tukevasti lattiaa vasten. 
- Sulje silmäsi ja hengitä pari kertaa nenän kautta syvään sisään ja puhalla kevyesti huulten raosta ulos, jotta pääset kehoosi kiinni. Keskitä kaikki ajatuksesi hengitykseen ja tunne miten se liikkuu kehossa; miten pallea nousee ja laskee...
- Jos ympäriltäsi kuuluu ääniä, anna niiden vain tulla ja mennä, älä jää niihin kiinni. Samoin, jos mieleesi nousee ajatuksia, anna niidenkin vain lipua ohitse; älä yritä estää niitä, älä myöskään jää niihin kiinni. Annat niiden vain mennä. 
- Keskitä ajatuksesi ja energiasi vain siihen miten hengityksesi liikkuu kehossa, kunnes mielesi ja kehosi alkavat rauhoittua. 

- Kuvittele sitten mielessäsi paikka, jossa tunnet olosi turvalliseksi ja rauhalliseksi. Sellainen paikka esim. metsässä, kalliolla tai rannalla, jossa sinun on hyvä olla ja josta saat voimaa. Paikka voi olla oikeasti olemassa mutta yhtä hyvin se voi olla jokin ihana paikka mielikuvituksessasi. Sinun on siellä hyvä, lämmin ja turvallinen olla. 

- Tunne miten istut tuossa paikassa ja aistit se ympärilläsi: tunnet auringon lämpöä ihollasi, raikasta metsän tuoksua ympärilläsi, kuulet lintujen laulua ja puiden rauhoittavaa huminaa, ja tunnet turvallisen ja vakaan maan jalkojesi alla. Vie sitten kaikki huomio jalkapohjiisi ja tunne miten ne ovat tukevasti maassa kiinni.  Anna jalkojen rentoutua ja samalla painua maahan kiinni. Jalkoihin leviää raukea ja hieman painava tunne. Tunnet miten jalat alkavat painua maahan, aina vain syvemmälle ja syvemmälle.

- Ala samalla suunnata hengitystäsi rauhallisesti alas päin, ensin palleaan ja sitten kohti alavatsaa. Anna hengityksen "valua" aina vain alaspäin niin, että vähitellen se syvenee aina jalkoihin saakka, ja jalkojen kautta edelleen maahan. Rentoudu tuon tunteen mukana, ikäänkuin jokainen hengitys vetäisi jalkojasi pehmeästi aina vain syvemmälle maahan.

- Tunne samalla miten sisään hengittäessä vedät maan lämmintä ja vakaata voimaa jalkojesi kautta kehoon.  

- Anna voiman virrata maasta jalkoihin ja tunne miten se leviää koko kehoon, otat sitä vain vastaan. Lämmintä ja voimakasta energiaa. Samalla tunnet miten jalkasi aivan kuin juurtuvat maahan kiinni ja juurruttavat myös sinut maan vakaaseen energiaan. 

- Lepää hetki tässä rauhallisessa, lämpimässä ja turvallisessa tunteessa.

- Ala hiljalleen palailla nykyhetkeen. Hengitä nenän kautta syvään sisään ja puhalla voimakkaasti huulten raosta ulos, heiluttele varpaitasi ja sormiasi. Tunne olevasi taas kehossasi, ja avaa silmäsi voimistuneena ja virkeänä.