Liisa Ahopalo

Keltainen

sun-flower-467170_1280.jpg

Keltaisen energeettinen vaikutusalue

Solar plexus


Keltaisen fyysinen vaikutusalue

Maksa, haima ja perna. Sokeriaineenvaihdunta. 

- Maksa-, haima- ja pernaongelmat. Vatsahaava, kipu pallean seudulla. Diabetes. Makeanhimo. Keskiselän säryt. Matala verenpaine. Ihottumat, paiseet. Henkinen sekavuus ja älyperäisten keskusten vaikeudet.  


Keltaisen pääteemat

Itsetunto ja itsetuntemus. Oma voima, oikeus olla olemassa omana itsenä. Kyky hyväksyä ja rakastaa itseä. Tieto siitä kuka on ja miksi on. Äly, uteliaisuus ja idealismi. Mielikuvitus. Itsenäisyys. Ilo, valo, huumori. 


Keltaisen vahvistava voima

Antaa mahdollisuuden hyväksyä oma persoona vertaamatta itseä muihin. Opettaa sanomaan "ei". Tuo iloa ja valoa elämään, auttaa selviämään pimeydestä - antaa auringon paistaa elämään. Antaa mahdollisuuden oppia nauramaan itselle. Keltainen tuo myös turvallisuuden tunnetta yksinäiselle ja pelokkaalle mielelle. 


Liian vähän keltaista

Kielteinen suhde omaan itseen, ulkonäköongelmat. Vaatii itseltä liikaa, perfektionismi. Negatiivisuus, masennus. Epäonnistumisen pelko. Vertaa itseä muihin, antaa muiden vaikuttaa päätöksiin. Vaikea ottaa vastuuta. 


Liikaa keltaista

Dominoivuus. Skeptisyys, kyynisyys. Täydellisyys, kaikkivoipuus. Urasuuntautuneisuus, kunnianhimo ohjaa valintoja. Ei kestä virheitä muissa. Paisunut ego, narsismi. 


Vinkki

Keltainen on hyvä väri opiskelijoille antamaan lisäbuustia jaksamiseen.


Vältä keltaista jos..

Keltaista on hyvä välttää iltaisin piristävän vaikutuksen vuoksi. 
 

P.S.

Vaaleanpunainen rauhoittaa liian keltaisen vaikutusta.