Liisa Ahopalo

Juurichakra

berry-197078_1920.jpg

Juurichakran henkiset ominaisuudet


Juurichakran pääteemat: 

- Syntyminen ja syntymään liittyvät asia
- Perusturva, selviytyminen elämässä
- Juurtuminen, vakaus, maa jalkojen alla
- Heimoyhteys, perhe. 
- Yhteys fyysiseen maailmaan ja suhde omaan kehoon. 
- Ruumiilliset tarpeet, ruoka. 
- Raha.
- Sairauksista toipuminen. 
- Asioiden alulle paneminen, toiminta ja tekemisen meininki.


Sulkeutunut juurichakra

Tunnet itsesi vanhempiesi hylkäämäksi tai tunnut "keräävän" hylkäämiskokemuksia elämässäsi. Sinusta tuntuu, että elämäsi on yhtä "eloonjäämiskamppailua". Sinulla on taloudellisia vaikeuksia, raha ei koskaan tunnu riittävän, karkaa käsistä tai velkaannut helposti. Sinulla on vaikeuksia työyhteisössäsi, et oikein löydä omaa alaasi tai paikkaasi. Sinulla on paino-ongemia ja sinun on vaikea hyväksyä kehoasi, et ole tyytyväinen siihen miltä näytät. Sinulla on tunne, ettet ole riittävän hyvä sellaisena kuin olet.


Avautunut juurichakra

Sinulla on vahva yhteys perheeseesi ja ystäviisi, jotka tuntuvat lähes omalta perheeltäsi. Tunnet itsesi hyväksytyksi ja rakastetuksi. Tunnet kuuluvasi joukkoon. Olet tyytyväinen kehoosi. Sinulla on vakaa taloudellinen tilanne, osaat käsitellä rahaa ja rahasi riittävät kaikkeen tarpeelliseen.   


Juurichakran epätasapaino

Turvattomuus. Materiaalinen omistaminen, liika syöminen tai juominen. Vaikea aidosti antaa ja ottaa. Pakkomielteet ja päähänpinttymät. Hallitseminen ja hyväksikäyttö. Turhautuminen, raivo, väkivalta. 

Vakauden puute, häilyvät tunnetilat. Surullisuus. Riippuvuus muista, tunne ettei voi itse kontrolloida omaa elämää. Keskittymisvaikeudet, kyvyttömyys rentoutua. "Ei maata jalkojen alla", ei voimaa eikä lujuutta saada aikaiseksi. Kaipuu helpompaan elämään. Tyytymättömyys omaan kehoon, syömishäiriöt, supressoitu seksuaalisuus. Kehon heikkous. 

Elämä ja asenteet jähmettyvät paikoilleen. Luopuminen ja muutokset vaikeita. Rutiinit ja kaavat hallitsevat. Rahaan ja terveyteen  liittyvät pakkomielteet. Räjähtää pienestäkin provokaatiosta.


Juurichakran fyysiset ominaisuudet


Juurichakraan liittyvät kehon osat

Kaikki kova kehossa: luut, hampaat, kynnet. Jalat, selkäranka. Peräaukko, peräsuoli, paksusuoli. Eturauhanen, sukurauhaset, sukupuolielimet. Veri, verisolujen muodostuminen. Immuunipuolustus.   


Juurichakran ongelmat ilmenevät fyysisellä tasolla

Luustoon liittyvät ongelmat ja vaivat, kasvukivut. Jalkoihin liittyvät ongelmat ja vaivat sekä lonkan alueen kivut. Veri, verisairaudet, korkea verenpaine, anemia. Ummetus, peräpukamat. Ylipaino. Stimulanttiriippuvuus.


Hormoni ja umpirauhanen

Adrenaliini, noradrenaliini. Munuaisten yläpuolella sijaitsevat lisämunuaiset tuottavat adrenaliinia ja noradrenaliinia, jotka ovat vastuussa "taistele tai pakene"-reaktiosta vaaran uhatessa. Lisämunuaisilla on vaikutusta myös lämpötasapainon säätelyyn. Lisäksi ne tuottavat hormoneja, jotka vaikuttavat hiilihydraatti- ja proteiiniaineenvaihduntaan ja vararavinnon käyttöön sekä säätelevät veden imeytymistä munuaisissa. 


Muuta juurichakraan liittyvää


Sijainti

Selkärangan juuressa. Avautuu alaspäin. 


Teonsana

Minulla on. 


Arkkityypit

Maaäiti - ravitseva, rakastava ja huolehtiva kaikilla tasoilla.
Uhri - maakontaktin puutteesta haavoittuvainen, sekä huomion ja tarpeiden kipeä.   


Elämänläksy

Perusluottamus. Alkuperäinen elinvoima, pysyvyys, toteuttamisvoima. Suhde maahan ja aineelliseen maailmaan. Itsensä puolustaminen. 


Sieluntoive

Yhteys maahan. Fyysisen kehon ja maallisen elämän kokeminen. 


Laatu

Maadoittava


Elementti

Maa. Maan energia on ravitsevaa ja huolehtivaa. Maasta kasvaa ruokamme, maan pinnalle rakennamme elämämme. 


Väri

Punainen


Juurichakran vahvistaminen


Kivet

Akaatti, bronsiitti, granaatti, hematiitti, jaspis (punainen), karneoli, koralli, mokaiitti, obsidiaani, onyksi, rubiini, savukvartsi, verikivi. 
- Rauhoittava: sininen safiiri, smaragdi
- Maadoittava: musta turmaliini


Tuoksut ja yrtit

Mirhami, myski, neilikka, patsuli, seetri, sypressi, vetiveria. 


Musiikki

Rytmiä voimakkaasti korostava, rummuttava, monotoninen, luonnonkansojen muinainen musiikki kuten intiaani- ja afromusiikki. 
- Rauhoittava: luonnon äänet


Rituaali

Maadoittuminen


Luonto

Maan tunteminen paljaiden jalkojen alla, tuoreen mullan tuoksu. Kalliot. 


Liikunta ja muu tekeminen

- Jooga, juokseminen, jalkojen liikuttelu, jalkojen hierominen.
- Kotityöt, remontointi, puutarhatyöt.
- Punaisiin vaatteisiin pukeutuminen.