Liisa Ahopalo

Indigo

grape-hyacinth-838348_1280.jpg

Indigon energeettinen vaikutusalue

Otsachakra


Indigon fyysinen vaikutusalue

Oikea aivolohko. Silmät, kasvojen yläosa. Limakalvot. Imusolmukkeet. 

- Migreeni, päänsärky. Silmäongelmat, näkö. Tulehdukset, kuume. Unetomuus. Muisti- ja keskittymisvaikeudet. Kuolemanpelko, ahdistus, epävakaus.  


Indigon pääteemat

Ajatteleminen, vaisto, viisaus. Tarkkanäköisyys, havaintokyky, erottelukyky. Sisäinen tieto, ymmärrys, intuitio. Sisäisen äänen kuuleminen ja seuraaminen. Mielikuvitus. Herkkyys muiden ajatuksille ja tunteille. Selvänäkö. Symbolien ymmärtäminen. Tukipilari, jonka seurassa on hyvä olla. 
 

Indigon vahvistava voima

Tuo mieleen selkeyttä ja täsmällisyyttä, fokusoi ajatukset yhteen asiaan. Auttaa tarkastelemaan asioita objektiivisesti. Auttaa ajatuksia eteenpäin, ulos samoissa radoissa pyörimisestä. Tasapainottaa hermostuneisuutta, rauhoittaa mieltä. Antaa rauhan nukkua, tasoittaa unirytmiä. Avaa selvänäköisyyttä. 


Liian vähän indigoa

Ylijärkevä, tukahduttanut henkisen herkkyyden. Suvaitsemattomuus, vain oma asenne on oikea. Vaikutusaltis ulkopuolisille ärsykkeille - ei oman itsensä herra. Kuuro sisäiselle äänelle, toimii itseä vastaan.


Liikaa indigoa

Elää pää pilvissä. Vaikea kohdata fyysinen maailma ja sen realiteetit. Voimakkaat psyykkiset kyvyt, kärsii herkkyydestä. Päivärytmi sekaisin, ajatukset aktiivisia yöllä. Vältä indigoa jos..

Indigoa on hyvä välttää jos "elää päässä" tai on hyvin analyyttinen. Myös hiljaisen, vetäytyvän, masennukseen taipuvan kannattaa välttää indigoa, sillä se saattaa rauhoittaa liikaa.